Шофьорът, убил жена в Банско, може да е заспал зад волана

Снимка: struma.bg

Шофьорът на автомобила, който уби млада жена пред магазин за цветя в Банско вчера, може и да е заспал. Това каза шефът на КАТ в града Данаил Стоицов, предаде бТВ. Катастрофата е възникнала заради превишена скорост, уточниха властите.

Вчера автомобил удря паркираната кола на Наталия, като в този момент тя влиза в нея. Жената загива на място, а шофьорът на другия автомобил и неговият спътник се разминават с наранявания.

В колата са пътували две момчета, които работели в местно казино. Те се прибирали след нощна смяна, когато станал фаталният инцидент.

Момчетата се разпитват в местното районно управление, като се очаква да им бъде повдигната постоянна мярка задържане под стража.

„Искам да се промени категорията на полицейското управление в Банско, за да бъдат назначени повече хора”, заяви кметът на града Георги Икономов. По думите му той се е свързал с всички контролни органи и иска на това място да бъдат поставени камери.

Шефът на КАТ е категоричен, че единственото, което може да спре бързото каране е сериозното присъствие на контролните органи, както и система за видеонаблюдение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини