Зверска катастрофа с три камиона и кола в Търново

Три камиона и една кола са били намачкани в сряда сутринта във Велико Търново при зверска катастрофа. Тежкото произшествие като по чудо се е разминало без жертви, трима души са ранени.

Инцидентът станал около 8 часа в района на Кожа база на северния изход на Велико Търново на главен път Свиленград-Русе. В злополучната сутрин на български тир му се спукала гума, а возилото станало неуправляемо по мокрия от дъжда път. Ремаркето му се откъснало и ударило преминаващ турски камион.

При удара изхвръкнали вратите на ремаркето на чуждестранното возило и се свлекли на земята. В тях се ударил лек автомобил „Форд“. За да избегне удара със сипещите се детайли, друг турски тир пък рязко свил в дясно, но излязъл от пътното платно и се преобърнал. Камионът се стоварил върху временна постройка на кожарската фабрика. Сградата се ползвала от работниците за съблекалня.

Само ранния час на инцидента е предотвратил човешки жертви, тъй като хората още не били пристигнали на работа. Само след минути на мястото на произшествието се озовали екипи на пожарната, полицията и на Спешна помощ. От единия турски тир била извадена ранена жена, която е пострадала най-тежко в катастрофата. В болницата са откарани и двама мъже без сериозни травми.

Движението в района беше затруднено. Преобърнатия камион ще бъде изтеглен със специален кран.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.