Улесняват младежите да започнат бизнес

Изменения в Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014- 2020 г. бяха одобрени от правителството. Целта им е да се подобри достъпът до финансиране за младежи, които искат да стартират собствен бизнес. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Това ще се случи чрез включването на допълнителен финансов инструмент по линия на Инициативата за младежката заетост. Чрез прилагането му в дългосрочен план се очаква да се създадат нови работни места в новорегистрирани предприятия, както и да се ангажира допълнителен частен финансов ресурс.

В списъка на допустими бенефициенти е „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД. Държавното дружество е учредено с цел да управлява прилагането на финансови инструменти по всички оперативни програми в страната.

Това дава възможност и Националния осигурителен институт (НОИ) да бъде включен като допустим бенефициент в рамките на приоритетни оси 3 и 4. Това е обосновано с предстоящата реформа за усъвършенстване на експертизата за работоспособността на хората с увреждания в работоспособна възраст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес