„Левски” планира Тигъра за титуляр

„Левски” предвижда новият централен нападател Бабатунде Адениджи най-после да е титуляр. Стрелецът с прякор Тигъра от Акуре пропусна началото на полусезона поради липса на картотека, после в два мача влезе резерва за общо 23 минути. Очертава се истинската класа на привлечения за 180 000 евро нигериец да се види срещу „Пирин” в неделния двубой от 16,15 ч на „Аспарухов”. Мачът обаче ще е без зрители поради наказание на „сините”.

Напълно възможно е срещу „Пирин” за първи път и чак в петия двубой за годината да играят и шестте зимни попълнения - някои като резерви. След контузии се възстановиха Мехди Бурабия и Джъстън Менголо, а Сърджан Лукин, Александър Александров и Франсис Нар бързо станаха титуляри.

Георги Костадинов от „Левски“ получи две награди в Пресклуб „България“. Халфът бе обявен за футболист на месеца с 15 гласа, като втори с 10 остана Лъчезар Балтанов („Ботев“). Костадинов стана и номер 1 на 22-рия кръг с 6 вота при 5 за втория - Боян Йоргачевич, също от „сините“.

Полузащитникът обаче е контузен и няма да играе срещу „Пирин“. „Възстановяването ще продължи около три седмици - поясни Костадинов. - Причините за слабите ни резултати напоследък надали са една и две, но вината носим ние, футболистите, а не както се спекулира - треньор, директор или друг. Гледаме да се абстрахираме от тези писания, които са нещо нормално за „Левски“. В „Левски“ винаги има напрежение и ако няма, не е нормално. Сигурен съм, че ако сме здрави и когато се стиковаме с новите футболисти, ще покажем ниво.“

Служителки на ФИФА дойдоха да инспектират „Левски“ и „Лудогорец“, като специално поискаха среща и с ЦСКА. Шефът на отдел „Интегритет и съгласие” Кимбърли Морис и ресорният за България в отдела Силвия Салва ще разговарят с управници на клубовете при 3-дневната си визита. Емисарите вече минаха през БФС. Темите - картотекирането на футболисти, електронната система за трансфери, както и дейността на съюза като цяло. Днес двете дами ще бъдат на „Герена“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ