"Ливърпул" удари "Юнайтед" на "Анфийлд", "Борусия" разби "Тотнъм" с 3:0

"Ливърпул" победи "Манчестър" (Юнайтед) с 2:0 в първия мач от английския суперсблъсък в осминафиналите на Лига Европа. Головете за домакините вкараха Даниел Стъридж (20) от дузпа и Роберто Фирминьо (73). В началото на атаката при попадението на бразилеца обаче имаше много тънка засада на съотборника му Алберто Морено, показаха впоследствие повторенията.

Иначе "мърсисайдци" тотално надиграха големия си съперник на Острова и само невероятните намеси на вратаря на Юнайтед Давид Де Хеа спаси "червените дяволи" от разгром. Така с два чисти гола Ливърпул взе солидно предимство за реванша на "Олд Трафорд".

В друга по-интересна среща от осминафиналите "Борусия" (Дортмунд) разби "Тотнъм" с 3:0 и гледа уверено към следващата фаза на турнира. Головете за домакините бяха дело на Обамеянг и Марко Ройс, който се разписа на два пъти.

"Атлетик" (Билбао) спечели испанското дерби с Валенсия с 1:0, а друг отбор от "Примера" "Виляреал" удари "Байер" (Леверкузен) с 2:0. "Лацио" успя да измъкне равенство при гостуването си в Прага на "Спарта", а "Фенербахче" взе минимален аванс с 1:0 срещу "Брага" в Истанбул. "Шахтьор" (Донецк) има комфортен аванс пред белгийския "Андерлехт" след победа с 3:1, а Базел и Севиля оставиха всичко за реванша след 0:0 в Швейцария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят