Първа победа за Груев в "Дуисбург"

Нападателят на "Херта" Саломон Калу стреля към вратата на "Шалке" при победата с 2:0 в Берлин. Снимка ФРАНС ПРЕС

Илия Груев спечели първа победа като старши треньор в Германия. Неговият "Дуисбург" обърна драматично "Унион" с 2:1, но въпреки това е последен във Втора бундеслига. Още загубени точки обаче щяха да означават, че "зебрите" отиват в аматьорския футбол. Груев бе помощник в "Дуисбург" преди уволнението на предишния треньор и сега играе в "Мисия невъзможна". В трета дивизия "Ерцгебирге", воден от Павел Дочев, падна с 0:3 на терена на "Холщайн".

В същото време германски национал забрави 75 000 евро в берлинско такси. Нападателят на "Волфсбург" Макс Крузе чак сега разкри, че през октомври е отишъл на бар със сумата, но когато се събудил сутринта, никакви пари нямало в джоба му. Полицията все още издирва таксиметровия шофьор, който е возил Крузе до хотела. Ден преди инцидента нападателят направи хеттрик за 4:2 срещу "Хофенхайм".

Новият треньор на "Байерн" Карло Анчелоти е поставил ембарго за изходящи трансфери през лятото. Италианецът бил готов да се раздели единствено с Марио Гьотце, героя на Германия от финала на Мондиал 20214, който е резерва и при Пеп Гуардиола.

Дебютът на Нико Ковач като треньор на "Айнтрахт" претърпя крах - загуба с 0:3 на терена на "Борусия" (Мьонхенгладбах). А 28-годишният Юлиян Нагелсман, наставник на "Хофенхайм", продължи да живее в приказка на чудесата - 1:0 срещу вицешампиона "Волфсбург".

Други резултати: "Хановер" - "Кьолн" 0:2, Инголщад" - "Щутгарт" 3:3, "Дармщад" - "Аугсбург" 2:2, "Херта" - "Шалке" 2:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят