Борисов: Масови данъчни проверки за лицата с частни кортежи

Започват масови данъчни проверки на всички лица с частни кортежи от охранители. Това съобщи в Хасково премиерът Бойко Борисов. Той гостува в неделя на форума на Предприемачи ГЕРБ "Предприемачеството – двигател за развитие на България", на който присъстваха около 130 бизнесмени от цялата страна.

Министър-председателят заяви още, че не е против къмпингуването. "На мен къмпингуващите не ми пречат. И не само, че не ми пречат, но и на мен ми се ходи там да седна и да стоя. Ако вземат и се разберат с кметовете, ако гарантират, че ще чистят след себе си, аз съм "за" забраната да отпадне. Така хем природата ще е защитена, хем няма да се пречи на туризма.", обясни той.

Борисов добави, че самият той е против задължителното гласуване. "Всички сме различни и е нормално, когато един от партньорите настоява да бъде така, половината от групата да го защитят", каза премиерът. "Който иска да гласува, това е демокрация", добави Бойко Борисов. В петък парламентът прие на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се въвежда задължително гласуване. Промените са предложени от Патриотичния фронт и предвиждат глоби за тези, които не са упражнили правото си на вот.

Министър-председателят призова всички предприемачи в България да създават работна среда и продукция, която да носи висок брутен вътрешен продукт за страната. "Лихвите са ниски и всеки един добре подреден бизнес може да успее във всяка една сфера. Огромни пазари са отворени – особено в хранително-вкусовата промишленост, в животновъдството, във всяка една сфера. Надявам се този призив да достигне до повече от предприемачите у нас", каза Борисов и апелира бизнесът да не държи парите си на влог в банките, а да ги инвестира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика