Борисов: Стотици милиони харчим за командироване на полицаи, но пазим надеждно шенгенските граници

Харчим стотици милиони, командироваме полицаи - това са огромни пари, но България пази надеждно шенгенските граници. Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил в социалната мрежа „Фейсбук”.

Министър-председателят пише още, че е присъствал още на форума на Предприемачи ГЕРБ, който се проведе в Хасково. „Пред над 130 представители на ПГЕРБ благодарих за бързата реакция на тези, които заминаха да помогнат в лагерите за бежанци в Гърция.

В понеделник ще отидат и тирове с храни за Македония. Така показваме максимална съпричастност към страданието на тези хора, демонстрираме хуманност. Европейската солидарност с европейските фондове цели конкурентоспособност на всички държави в ЕС и тези, които са били оттатък желязната завеса, по-бързо да навлязат и да станем по-голямо европейско семейство - в доходи, правила и в бизнес.

Поради тази причина бе прието и предложението ми да бъдат затворени границите. Трябва да се минава само през официално контролно-пропускателни пунктове и тези които влязат, които бягат от смъртта, да бъдат устроени по един нормален човешки начин. Ние харчим стотици милиони: командироваме полицаи - това са огромни пари, но България пази надеждно шенгенските граници. След посещението на Цветан Цветанов в Австрия, вчера дойдоха вътрешният и военният министър на Австрия. Всички са впечатлени от добрата работа на България”, пише още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини