Цветя, венци и "Любе" в памет на баретата Емил Шарков

Снимки: Веселина Ангелова

Нищо не може да овъзмезди липсата на съпруга ми. Остава ни само да работим за доброто му име и да пазим светла паметта му. Това каза през сълзи в понеделник във Велико Търново почернената съпруга на баретата Емил Шарков - Милена. Тя допълни, че каузата е да се дава примера му на младото поколение и да не се забравя геройството му. Милена Шаркова сподели, че до дни ще присъства във Варна на откриване на паметник на загинали МВР-служители при изпълнение на служебния си дълг.

"В никакъв случай физическият убиец на Емил не е единственият виновник за смъртта му", категорични са Милена Шаркова и бащата на мъртвия спецполицай - Емил Шарков.

Двамата заявиха, че ще продължат да търсят справедливост. Почернената съпруга и Емил Шарков-старши присъстваха на възпоменание по повод 2 години от смъртта на 40-годишния боец пред паметната плоча на спецполицая в двора на Професионалната гимназия по електроника "А.С.Попов" в старата столица, където е учил. Ученици, учители, представители на местната власт, приятели и колеги на Емил Шарков поднесоха венци и цветя на постамента под звуците на песен на "Любе".

Кървавият екшън се разигра на 14 март 2014 г., когато отряд от барети обсади жилището на 54-годишния Петко Петков в Лясковец, за да му отнеме незоконно притежавани оръжия. Бившият готвач обаче откри огън срещу командосите, заформи се кървава баня, а снайперисти го обезвредиха със 7 куршума. Въпреки сериозните рани той остана жив, а миналата година бе изправен пред Окръжния съд във Велико Търново и получи доживотен затвор. Петко Петков обжалва присъдата пред Апелативния съд в старата столица, но делото все още не е насрочено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини