"Метрополитен" разиграва пътници, заплашва ги с полиция

Това е мотрисата, чийто машинист бе изваден от кабината от гневни пътници и искане за обяснения.

Грешка на машинист на влак от столичното метро тази вечер стана причина за скандал между пътници и служители на "Метрополитен", които допълнително вбесиха своите клиенти с неадекватната си реакция и заплахи да се разправят с гражданите с полиция.

Всичко започна малко след 21 ч, когато влак, чиито информационни електронни табла отвън и вътре в салона показваха, че пътува към летище "София", потегли от метростанция "Младост 1" и неочаквано за стотината пасажери, сред които и репортер на "Труд", тържествено пое в посока към бизнеспарка и спря на станция "Александър Малинов". Нямаше никакво извинение от машиниста, нито  съобщение, че има грешка и маршрутът е променен или че информацията е объркана. Електронните табла бяха моментално пренастроени за новия "правилен" маршрут.  Гневните пътници, които слязоха, не чуха никакво съобщение и от дежурния служител на "Метрополитен" на станцията. Няма нужда да обясняваме, че не бе направен и опит за даване на информация на английски език предвид вероятността много чужденци да са тръгнали към аерогарата.

Гражданка, представила се за Даниела Христова, повиши тон на служителка на единия вход на станцията, а в резултат бе извикан служител на реда, който по нейни думи поискал да и направи полицейска проверка и я уведомил, че нарушава обществения ред. Всичко това, защото дамата се осмели да потърси обяснение защо е станало объркване. Във всяко друго европейско метро началникът на станцията би излязъл и би се извинил лично.

Нямайки друг избор, пътниците се престроиха на другия перон и изчакаха влак отново до "Младост 1". Там една от дамите - притеснена, че е объркала влака, бързо тръгна нагоре по ескалатор, който се движеше в обратната посока, и падна по гръб. Служители и се притекоха на помощ.

Междувременно на станцията пристигна влак и след гневни реплики на пътниците машинистът излезе да обясни, че стават грешки. В този момент дежурният на станцията вместо да се извини и да съобщи в каква посока ще се движи следващият влак, забеляза, че репортерът на "Труд" снима спрялата мотриса и го заплаши по уредбата, че ще му прати полицаи.

Неприятната случка, удължила с около половин час пътя на стотина пътници, показва, че служителите на "Метрополитен" не са обучени да реагират нормално в съвсем обикновени ситуации, а камо ли ако се случи нещо наистина сериозно.

Жители на "Дружба" припомниха в мотрисата как компанията се подиграва с тях, като продължава да държи затворен пешеходен тунел за няколко милиона лева, който бе построен след няколкомесечни заскъснения в края на миналата година. В резултат на това дружбенци имат два избора късно вечер - да чакат близо половин час т.нар. довеждащ транспорт или да походят в калта и тъмното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини