Летище София с 4 нови дестинации за директни полети

От 27-ми март тази година влиза в сила лятното разписание на полетите от летище София. Новите директни маршрути ще са до Аликанте, Осло(Торп), Хамбург (Любек) и Бирмингам.

През април Ryanair започва своята редовна програма от София до Пиза и до Лондон (Станстед).

Продължава положителната тенденция на летището през януари и февруари за 2016-та, с която приключи изминалата година. Общият брой на преминалите пътници през двата терминала е 641 807, което е с 14% повече спрямо същия период на миналата година.

Със 17% са се увеличили пътуващите по редовни международни линии в резултат на откритите през лятото на предходната година нови директни маршрути.

От началото на годината 7 045 са кацналите и излетели самолети на Летище София, което е увеличение от 10% на годишна база. И тук най-голям ръст – от над 13 %, отбелязват международните редовни линии.

По отношение на обслужения през летище София товаропоток също се забелязва увеличение- с 12% при обработени 2 974 тона за януари - февруари 2016 г. То се дължи на по-големите обеми, превозени с товарни самолети (22%), докато по редовните пътнически линии се запазва нивото от предходната година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес