Бетина Жотева: Никой няма право да гази правилата

Няма значение дали е държавен служител, никой няма право да прави това. Това е недопустимо. Ако искаме държавата ни да се промени, трябва всички до един да спазваме правилата. Така говорителят на външно министерство коментира случая с газеното на зелените трамвайни релси на Руски паметник в София от кола ведомството.

„Получихме сигнали на нашата поща в пресцентъра със снимка на колата, която е с номерата на нашите оперативни автомобили, върху зелените площи. Това е служебен автомобил, който се ползва за делегации и я карат различни шофьори. Ние не знаехме кой е бил в нея, но за по-малко ден беше ясно, че това е главният секретар Стоян Тодоров”, обясни Жотева пред Нова тв.

Тя допълни, че със заповед на министър Митов той е бил освободен още вчера. „Той е в отпуск, трети ден не е на работа. Обясни, че е имало катастрофа на два трамвая и гигантско задръстване, а той е закъснявал. Опитал се е да мине, не е видял, че прави нарушение и се е върнал от средата на пътя”, посочи още говорителят на Външно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини