Пуснаха бияча от „Черни връх“ срещу 2000 лева

Софийският районен съд пусна под парична гаранция от 2000 лева Симеон Христов, който е обвинен за побоя на столичният булвевард „Черни връх“.

Макар съдът да намери, че има обосновано предположение за това, че Христов е извършил престъплението, както и опасност от това да извърши друго престъпление, магистратите го пуснаха, тъй като обвинението му е за лека телесна повреда, съобщи Нова телевизия За това престъпление Христов може да отнесе до три години затвор.

Тъй като обаче е неосъждан Христов, може да бъде освободен от наказателна отговорност и да се размине с глоба от 1000 до 5000 лева.

Както Труд писа на 15 март Христов налетя на бой Георги Милев след катастрофа на столичния булевард "Черни връх". Милев не спрял на знак "Стоп" и за да не се удари в шкодата му, друга кола се забила в автомобила на Христов. От удара се счупила ключицата на приятелката му. Христов скочил от колата си и удрял с юмруци Милев.

В началото на заседанието Христов заяви, че той е най-невинен от цялата случка. "Той не спря на "Стоп" и наруши пътна маркировка. Приятелката ми чака операция, а той си е вкъщи и се прави на жертва", каза мъжът и добави, че Милев дори не се е извинил за катастрофата, която е предизвикал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини