Затворник изнудвал търговка от килията (обзор)

В Софийския затвор забранените вещи не са рядкост, признават надзиратели.

Затворник, който лежи за грабеж, изнудвал търговка от Софийско за пари по телефона от килията, съобщи вчера главен инспектор Петър Грошлев от ОДМВР-София.

„Аз съм граничен полицай... В момента дежуря на браздата, скучно ми е и няма с кого да си говоря.“ С тези думи в телефонната слушалка пандизчията омаял търговката, която живеела в малък град край София и била собственичка на няколко магазина. Историята на двамата тръгнала от фейсбук, в продължение на половин година те се сближили. След многобройни разговори в мрежата и по сателита затворникът разказал на жената, че изтърпява присъда за престъпление по служба. Тя му се доверила и му казала, че е майка на две деца.

По-късно той обявил, че е изпаднал в беда зад решетките. Във връзка с нея й поискал незначителна сума пари, уточни полицай Грошлев. Търговката откликнала и в няколко пощенски записа му изпратила 1300 лв. Изведнъж обаче се вразумила и отказала да дава. Това разгневило пандизчията и той заплашил жената, че „ще прати негови хора да я залеят с киселина“. Свързал се с приятелките й и ги накарал да я склонят да преведе пари, иначе ще отвлече децата й и ще подпали магазините й.

Тогава търговката разказала всичко в полицията. Преди това затворникът й предложил: „Дай 500 лв. и ще те оставя на мира“. Разследващи белязали парите и жената ги изпратила в затвора.

В килията ченгетата открили мобилния телефон и две СИМ карти. Едната от тях била скрита в тайник на слиповете му, съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова. „Предстои на затворника да бъде повдигнато обвинение за изнудване. Разследваме и кое длъжностно лице от затвора е спомогнало за внасяне на мобилен телефон и карти“, обяви още обвинителката.

Полицаи издирват и други жертви на пандизчията, които всеки месец му плащали сметките на телефона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право