Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Светофар падна на кръстовище в столицата

Глобиха бивш кмет 3000 лева за незаконно сметище

Приеха Андреа в болница на системи (СНИМКА)

Синът на Миню Стайков остава на свобода

Силно земетресение е усетено край остров Крит

Шофьорка отнесе пешеходец на улица в Лом

Мегз: Майка ми ме научи да готвя едва на 28

Министър-председателят се срещна с Йенс Столтенберг (СНИМКИ и ВИДЕО)

Заловиха крадец, атакувал офиси на Летище Бургас

Бул. „Гоце Делчев“ слиза под земята, минава под „Цар Борис III“

„Едновременно със строителството на метрото ще се изгради подземното преминаване на бул. „Гоце Делчев“ под „Цар Борис III“ , разкри инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД, цитиран от Фокус. Братоев внесе яснота за промените в движението в столицата заради строителството на третия лъч на метрото.

„Като се затвори частта от бул. „Гоце Делчев“, ще се изгради първата част на метростанцията. В южната посока ще се изградят подлезни връзки“, обясни инж. Братоев.

По думите му, срокът за изпълнение на строителните дейности в този участък е 7 месеца. Инж. Братоев уточни, че северната посока на ул. „Житница“ ще е затворена до ул. „Кюстендил“.

„За да може по време на строителството хората от квартала да преминават през района, се отваря за движение локално платно и се осигурява достъпът до квартала. От южната страна на кръстовището е предвидено от локала да се излиза на бул. „Цар Борис III“ . В посока към центъра платното ще върви по сегашното платно на бул. „Цар Борис III“, което е изместено леко на север“, обясни още инж. Стоян Братоев.

Ще се изпълни и преместване на железопътната линия на трамвая, под която ще се изградят две подлезни връзки. „След изграждането на предвидените конструкции трамваят ще възстанови движението си по сегашното трасе. След 7 месеца ще се възстанови движението по ул. „Гоце Делчев“ , увери изпълнителният директор на „Метрополитен“.

От тази нощ се затваря участък от бул. „Гоце Делчев“ към бул. „Цар Борис III“ и от ул. „Житница“ към бул. „Цар Борис III“, заяви зам.-кметът на София Любомир Христов.

„От страната на улица „Житница“ са предвидени обходи по вътрешнокварталните улици. За целта беше изпълнено пресичане на локала от двете страни, изграден е и нов светофар така, че да може да се гарантира достъпът до квартала“, каза още Любомир Христов. Той поясни, че бул. „Гоце Делчев“ не се затваря изцяло за движение, като ще бъде отворена улица „Кюстендил“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.