Пеевски се оттегля от сделката за "Химко" (обзор)

Заради „необоснования политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка, ме накараха да се откажа от сделката за закупуване активите на „Химко“-Враца“.Това написа в обръщение до медиите народният представител Делян Пеевски.

Той припомня, че през януари 2016 г. дружеството „НСН Инвестмънт“ ООД, в което е мажоритарен собственик, внесло необходимия депозит и участвало като кандидат в търга за закупуване на активите на „Химко“-Враца. „Намерението ми бе дружеството купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места в град Враца“, каза още депутатът.

Той определя като „недопустимо в държава членка на ЕС чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнесът, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им“. „Отказвам се да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като „свързан с Пеевски”, обяснява Пеевски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини