Евродепутатът Момчил Неков от Брюксел пред "Труд": Има паника, нужни са спешни мерки за разбиване на терористичните клетки

"Напрежението в Брюксел е голямо. Има паника. Кварталът, в който се намират европейските институции, е затворен. Взривът е избухнал в метростанция "Малбек", която е на метри от сградата на Европейската комисия (ЕК) - Берлемон." Това разказа пред "Труд" евродепутатът от БСП Момчил Неков, който в момента на атентатите на брюкселското летище и в метро е отивал на работа в Европейския парламент (ЕП). 

Засега информацията е, че взривът на летището е самоубийствен атентат. 

"Заради мерки за сигурност хората, които работят в ЕК и ЕП, са помолени да останат в сградите. Белгийският парламент е евакуиран. Училищата и университетите също. Създаден е план за приемане на ранените в болниците в Брюксел", разказа още Неков. 

"Има крещяща нужда от мерки на европейско и на национално ниво, за да бъдат разбити терористичните клетки", категоричен е Неков. Той изказа съболезнования на семействата на убитите. 

Засега няма данни за ранени българи. По непотвърдена информация се очаква да бъде изпратен правителствен самолет от София, с който желаещи сънародници могат да се върнат в България. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят