Режат за две години 1/4 от заплатата на Сидеров (обзор)

Заради нахлуването си в НАТФИЗ националистите Десислав Чуколов и Волен Сидеров прекараха 16 часа зад решетките през ноември м.г.

Лидерът на „Атака“: Престъпността у нас е наказана

В продължение на две години 1/4 от заплатите на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов ще влизат в хазната заради хулиганските им изстъпления пред клекшопа на столичната ул. „Г. С. Раковски“. Софийският градски съд (СГС) вчера одобри споразумение между тях и прокуратурата, след като завиши предложеното от обвинението пробационно наказание от година и 2 месеца на 2 години.

За този период националистите ще се срещат два пъти седмично с пробационен служител и ще се регистрират по настоящ адрес.

Народните избраници се признаха за виновни за инцидента пред клекшопа от октомври м.г. Тогава двамата проведоха „акция“, като обвиниха собствениците на магазинчето, че продават наркотици. В суматохата Сидеров ударил полицай в рамото и го наругал с думите: „Боклук, ще ти ... майката, да го ... на жена ти, корумпирани ченгета, ще ви уволня.“ Чуколов пък обидил и шамаросал друг униформен, забил юмрук и на клиент на клекшопа.

„Наказанието (предложено от прокуратурата - б.а.) не съответства на тежестта на престъпленията, защото с действията си народните представители са уронили авторитета на Народното събрание“, обясни съдия Евелина Папазян. Тя увеличи и размера на удръжките от заплатите им от 13 на 25%.

„Престъпността в България вече е наказана. Трябва да сте спокойни“, коментира иронично Сидеров.

Това е третото дело, по което той се споразумява с прокуратурата. По-рано се призна за виновен за случаите „Батак“ и „НАТФИЗ“. Днес СГС ще разгледа четвърто споразумение по делото „Извини се, бе“. По-рано съдът го отхвърли заради ниско наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право