Колко е разликата между хубавата и грозната жена?

Неизвестна жена нападнала мулатче пред столично училище Смята, че агресията е на расистка основа, защото детето е мулат

Автобусни превозвачи: Тол системата е последното нещо, заради което бихме протестирали

Кола блъсна и уби пешеходка във Враца

Автобус с деца катастрофира край Ямбол Няма пострадали при инцидента

Извадиха тела на шестима загинали след изригването на вулкан на остров Уайт

Мъгла в района на проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински и „Приморски“

Остава тежко състоянието на детето, блъснато от кола на НСО

Консервативната партия на Борис Джонсън печели мнозинство в британския парламент

Очаква ни затопляне на времето Температури около и над 15 градуса

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

МОСВ отряза зелените за 50 млн. лв. и нова зона в „Натура 2000”

Българското дружество за защита на птиците се размина с поредното солидно финансиране за опазването на червеногушата гъска у нас.

Националният съвет по биологично разнообразие към Министерството на околната среда и водите е отхвърлил предложението за 50 милиона лева за зелените, поискани за опазване на червеногушата гъска. Съветът отложил и с 2 години включването на нова зона в „Натура 2000” под името „Рила-буфер”, разказаха пред „Труд” участници в срещата.

Причината за отлагането е, че предложението е немотивирано и няма достатъчно научни доказателства за въвеждането на такава зона. Предложението за „Рила-буфер” било представено от Ирина Матеева от „Българското дружество за защита на птиците”, част от „Коалиция за да остане природа в България”.

Още в началото Матеева не пропуснала да заплаши членовете на Съвета, както и всички присъстващи, че няма да се вземат под внимание входираните становища, които се позовават на социално-икономически причини и аргументи.

На срещата присъствали и представители на общините, чиято икономика щеше да бъде засегната от обособяването на новата защитена територия, тъй като на практика всякаква човешка дейност там щеше да бъде блокирана. Присъствал е и представител на Светия синод на Българската православна църква, защото „Рила-буфер” засяга и част от земите на Рилския манастир.

49 718 500 лева трябваше да бъдат отпуснати от МОСВ и МЗХ по „Плана за действие за опазването на червеногушата гъска в България за периода 2015-2024 година”. Парите щяха да отидат в Българското дружество за защита на птиците, което „по традиция” прибира финансирането по такива проекти.

Именно БЗДП е изпълнител на един от трите европейски проекта, за които прокуратурата откри съмнения за нарушения след публикации на „Труд”. Проектът „Планове за действие за глухар, трипръст и белогръб кълвач“ на обща стойност 433 759 лева ще бъде ревизиран от Изпълнителната агенция „Одит на средствата от ЕС” към Министерство на финансите.

Тереза Станчева, юрисконсулт на община Костенец пред „Труд“: Това беше присъда за нас

Община Костенец и ръководството сме удовлетворени от това решение и че бяха възприети нашите съображения. Данните за решението не са обективни. Те са от 2005 г. и са актуализирани през 2010. За нас това беше присъда. За нашата малка община, ако беше прието друго, това би довело до допълнително обезлюдяване на селата и отлив на инвестиции.

Евдокия Манева, бивш министър на околната среда и водите пред „Труд“: Зелените лъжат младите хора, за да постигат целите си

Не знам какви са мотивите за това решение, но има страх да се седне и да се стигне до професионално разбирателство със зелените. Техният метод (б.а. на зелените) е такъв – когато нещата не се случват по техния начин, вдигат младите, чувствителни хора, които отиват да протестират заради природата. Но те не знаят как стоят нещата в действителност. Не знаят, че ги лъжат. Освен това в момента всички се страхуват от демонстрации. Мисля, че това е причината за отлагането на решението за новите зони.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.