Хлапета откраднаха овощна градина, после я посадиха отново

Две момчета от монтанско село задигнаха дръвчетата на цяла овощна градина, но бяха заловени и посадиха обратно фиданките, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В края на февруари братята Ж. /13 г./ и И. /16 г./ С. от село Кобиляк тръгнали с каруцата на семейството си да събират клони и съчки в полето. Край близкото село Громшин хлапаците съгледали току що посадена овощна градина, която даже не била оградена.

Тийнейджърите изскубали 37 фиданки – сини сливи, дюли и ябълки, и ги откарали в дома си. Половината от овошките момчетата посадили в двора, а другата половина заровили за разсад наблизо. Няколко дни след това обаче Тодор И./23 г./ от Монтана, който имал имот в Кобиляк, подал жалба в полицията, че овощната му градина е задигната. Полицаите бързо стигнали до двете хлапета и те веднага признали за кражбата и се разкаяли.

Още на следващия ден момчетата откарали обратно овошките, засадили ги и ги полели. Обещали още цяло лято да ги пръскат и да помагат на стопанина. „Момчетата са добри, ходят и на училище, но са много бедни.

Семейството им има шест деца. Нямат пари за хляб и сами си месят, когато имат брашно. Не са крадци и дано да си вземат поука от случая!”, коментираха хората в Кобиляк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони