10 000 души посрещат Великден на морето

Близо 30 хотела в курортите край Варна се стягат да посрещнат над 10 000 гости по Великден. По традиция 20% от предпочелите да изкарат празника на морския бряг са българи, а останалите 80% са румънци.

"Преди 8-9 г. идваха 30% повече туристи от северната ни съседка, но тогава комплексите не можеха да поемат огромния брой автомобили. Повечето от пристигащите сега са доайени, които добре познават хотелите и се възползват от шанса да направят ранни резервации в елитни бази, предлагащи много екстри и добро обслужване. Затова още в края на миналата година леглата в реномираните СПА-хотели за Рождество Христово бяха изкупени", коментира проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

Месец преди началото на Великденската ваканция на Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена все още се намират пакети с 10% отстъпка, която важи до края на март, показа проверка на "Труд".

Повечето оферти са за ол-инклузив в хотели с вътрешни басейни и фитнес. На Златните двойна стая за 3 дни варира от 223 до 532 лв., като в цената са включени празнични великденски обяд с агнешко, яйца и козунаци и вечеря с DJ-парти, както и различни анимации. От 334 до 467 лв. излиза подобен пакет в хотели с топли минерални басейни в Св. Св. Константин и Елена.

Сред екстрите тази година има и религиозен елемент. В един от комплексите в най-стария ни морски курорт предлагат организирано посещение на едноименния манастир с лековитото аязмо на 30 април в полунощ и тържествена хотелска литургия на 1 май с безплатни свещички за гостите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони