12 афганистанци задържани край „Плиска“

Столичната полиция е задържала край хотел "Плиска" 12 мигранти, които казали, че са от Афганистан, съобщиха от МВР пред „Труд“. Самоличността и произходът на мъжете тепърва ще се установява.

Арестът става два часа след информацията, с която американското посолство в София предупреди граждани на САЩ да избягват района и градския транспорт, преминаващ в района. От МВР потвърдиха, че е имало сигнал, който е проверен. Според проверка на ДАНС и МВР, цитирана от премиера, пък става въпрос за "любовен конфликт" между "българин и чуждестранен гражданин".

От пресцентъра на МВР заявиха пред „Труд“, че задържането на мигрантите няма общо със сигнала за атентат.

Арестът е станал днес около 10.00 часа сутринта. Полицаи подали сигнал на шофьор на микробус „Фолксваген Шаран“ да спре, но той продължил по пътя си. След кратко преследване бусът бил спрян. Шофьорът първоначално оказал съпротива, не искал да показва какво вози в буса, но полицейските служители предприели действия за проверка.

Когато отворили вратите, униформените видели 12 афганистанци.

Шофьорът на микробуса Б.Б. /58 г./ от София, криминално проявен и осъждан, и чужденците са отведени в столично районно управление. Той е задържан за 24 часа.

Продължава работа по установяване на самоличността и произхода на чуждите граждани и изясняване на всички факти около случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини