Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Полицията в Казанлък влезе в ромския квартал заради замърсяване на околната среда

Антикорупционната комисия внесе иск за отнемане на имущество за близо 400 млн. лв. на Арабаджиеви

СЕМ избра Андон Балтаков за генерален директор на БНР

Борбата срещу бурките започва с борба срещу политическата коректност

За да се справим с войната, в която сме въвлечени, трябва да определим ясно причините за възникването й. Империите не падат под външни удари, преди да е започнал вътрешен упадък. Чумата, убиваща нашата европейска цивилизация, е социализмът. Той е религия, сходна с исляма, в който е намерил верен съюзник. Независимо дали е червен, черен или зелен, той претендира, че притежава единствената истина, никога не се извинява, никога не признава грешките си и се счита за непогрешим.

Както ислямът, социализмът иска свят по свой проект. Използва заплахата и невежеството, не приема различно мнение и е готов да ви убие, ако имате такова! И ислямът, и социализмът са тоталитарни и мразят свободата. И двете са антизападни, основават се на колективизма и жертвата в името на „общото благо“. И двете отричат индивидуализма, т.е. основата на западната цивилизация. И за ислямистите, и за социалистите терорът е основно използвано средство (още през 1853 г. Маркс и Енгелс определят холокоста като инструмент за налагането на социализма).

Ние помним как „твърдият“ терор властваше над Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Но от средата на миналия век в западната част на континента като гангрена проникваше „мекият“ му вариант. Сталиновият терор водеше до отнемане на физически живот на милиони хора. Но това беше видимо зло, даващо възможност за съхраняване на определени общочовешки и консервативни ценности, които, грижливо пазени, да оцелеят. Западният „мек“ вариант проникваше постепенно, разяждайки основата на това, което наричаме европейска цивилизация. Наложената доктрина за „политическа коректност“ узакони лъжата, а „истината“ се превърна в престъпление. Според нея недопустими са всякакви изказвания, оскърбяващи слуха на която и да е, по правило малцинствена, група. Бедните всъщност са „социално слаби“, умствено изостаналите – „умни по различен начин”, циганите са роми, негрите – афроамериканци. По този начин социалистите замениха физическия терор (червен и кафяв) с психически (зелен и розов). Невъзможността едно малцинство да получи властта бе заменена с даване на привилегии на всякакви малцинства за сметка на мнозинството и отново под рубриката „всички сме равни”.

Социализмът е троянски кон, чрез който ислямистите реализират поредния опит да завладеят нашия континент (всички законодателни облекчения, насърчения и имунитети към ислямистите са приети от леви правителства на Италия, Франция, Англия, Испания и пр.).

Европейската консервативна десница трябва да се отърси от свенливото си поведение и ясно да стъпи на здравия фундамент, на който е изградена Европа – патриотизъм, християнски ценности, капитализъм. Алтернативата е социалистическа ислямизация, но това вече не е Европа на Древна Атина, на Римската република, на Ренесанса и Просвещението.

32% от българите ще променят начина си на живот заради атентатите

1/3 от българите смятат да променят начина си на живот след поредицата от атентати в Европа, а половината смятат, че опасността от тероризъм у нас е както в останалите европейски страни. Фактът, че страната ни не е в сърцето, а на границите на Европа, разделя по една пета от българите в две противоположни посоки – според едните, тъкмо заради това сме по-малко застрашени, според другите – сме по-застрашени. Данните са от изследване на социологическа агенция „Алфа Рисърч“, представени в предаването „Референдум“ на БНТ на 22 март.

*Авторът е председател на Института за дясна политика.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.