Пролетта се завръща от понеделник

Хубавото пролетно време се завръща от понеделник. Подобряването започва още от утре, когато облачността ще се разкъса и температурите ще се повишават. 

Дневните температури ще бъдат до 13 градуса, като най-хладно ще бъде в София, Смолян, Варна и Разград - около 9 градуса. В неделния ден максималните температури слабо ще се понижат, като се очаква да превали дъжд, повече като количество над източната половина от страната, предаде БГНЕС.

От понеделник започва истинското затопляне, като студът ще отстъпи трайно. Над страната ще има разкъсана облачност. Минималните температури ще останат ниски - на места, като в Смолянско може да паднат и до минус 7 градуса. За сметка на това дневните температури ще започнат да се повишават, като се очаква в първия ден от седмицата да бъдат между 12 и 15 градуса.

Във вторник над страната ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще се вдигнат с няколко градуса и ще бъдат между 2 и 5 градуса. Максималните също ще се вдигнат и ще бъдат между 15 и 19 градуса.

В сряда - 30 март, времето ще бъде без съществена промяна, отново предимно слънчево с дневни температури до 19 -20 градуса.

В четвъртък и петък се очаква и минималните и максималните температури да се повишат с още няколко градуса, така дневните на много места ще прехвърлят 20 градуса. Дъжд не се очаква, макар че ще има повече облаци.

Следващият уикенд вече ще бъде с максимални температури малко над 20 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини