Последователи на Динко от Ямбол теглят кредити за АТВ-та. Прокуратурата няма да го задържа

"От сърце и душа, за България." С тези скандирания подкрепящи Динко Вълев от Ямбол млади мъже се събраха пред ОД на МВР в Бургас. Динко Вълев получи призовка заради това, че сам задържа 14 сирийски имигранти. С това той стана известен като "ловец на бежанци" или само като "Динко от Ямбол". Българският хелзинкски комитет пусна до прокуратурата сигнал срещу Динко. Някои от привържениците му вчера носеха плакати с лика на Левски и надпис "Не искаме чуждо, но и нашето не си го даваме".

"По преписка на Районна прокуратура-Средец е разпределена предварителна проверка във връзка с излъчен репортаж за задържането на мигранти с участието на г-н Динко Вълев. При проверката следва да бъдат взети негови обяснения и по този повод той е призован в ОД на МВР-Бургас. Няма разпореждане за задържане, както и законово основание за това. След вземане на неговите обяснения той ще бъде незабавно освободен", съобщиха предварително от прокуратурата.

Вълев пристигна пред сградата и бе заобиколен от журналисти, пред които даде изявления, преди да влезе на разпита. Той заяви, че смята себе си за достоен българин и че не му пука за Хелзинкския комитет. „Непоносимо е това, което става – мен да ме обвиняват, че съм задържал някакви потенциални терористи”, добави той. След разпита заяви, че полицаите го подкрепяли. Освен това съмишленици за гражданска охрана на границата вече си намерил и от Бургас. Динко каза също, че няма да спре да охранява границата.

"Пак бих направил същото. Ако се наложи, ще продам всичко, ще си купя техника и ще отида на границата. Искам да умра като достоен българин“, каза буквално Вълев.

Някои от неговите поддръжници казаха, че ще теглят заеми да си купят АТВ-та и да пазят границата. Ямболията обяви за свой представител в Бургас Петър Назимов-Перата от организацията „Цивилни отряди за защита на жените и вярата”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини