Катастрофа се размина без жертви по пътя Русе - Бяла

Катастрофа между молдовски ТИР и румънски микробус се размина по чудо без жертви на пътя убиец Русе - Бяла. Инцидентът е станал към 1,30 ч. след полунощ на разклона за село Иваново, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

По първоначална информация шофьорът на камиона не видял аварийно спрелия бус заради спукана гума и се забил в него, като го влачил 25 м по платното. От удара се разлетели превозваните чували със зелен лук.

Причините за автопроизшествието се изясняват от пътна полиция. Предполага се, че тираджията се движел с несъобразена скорост. Движението в участъка е отбито в едната лента и се регулира от мотопатрули.

Пътят Русе - Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините. В критичния участък непрекъснато стават катастрофи, тъй като трафикът е интензивен. По трасето средноденонощно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила. Изграждането на магистрала трябва да стане до 2020 г. Агенция "Пътна инфраструктура" вече отдели 4 млн.лв. за проектиране.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев разпореди на междуведомствена работна група да проучи кои крайпътни дървета да се премахнат като предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Мярката се налага заради десетките загинали и ранени хора при удар в дърво. Те ще се заменят с ниска растителност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони