Ученици създадоха банка, помагат на таланти

Младите банкери от Лом разказаха за инициативата си и на кмета на Монтана Златко Живков.

Момчета и момичета от Лом направиха банка, в която събират средства за свои талантливи връстници. За да реализират инициативата си, учениците създали сдружение и разработили проект „Младежка банка”.

Тийнейджърите организират благотворителни инициативи, събират дарения и разпределят парите от тях за младежки идеи в спорта, образованието и културата. Дарители са родители, членове на настоятелства, и местни фирми. През 2015 година младите банкери организирали благотворителен крос, в който участвали над 200 учители и съученици и събрали 1528,10 лв.

На Коледа от дарения и базар в касата им влезли още 2332 лв. Събраният досега капитал от 4048 лв. учениците раздали за инициативите на деца и младежи в крайдунавския град. Финансирали са спортно студио в детска градина, площадка за стрийтбол, младежки клуб в близко до Лом село и закупуване на костюми за млади актьори.

Част от средствата учениците предоставили и за реализиране на проекти в родния си град. „Вярваме, че за да постигнеш успех ти трябва възможност. Създадохме банката, за да дадем възможност на свои затруднени финансово връстници. Смятаме, че така правим по-хубави и добри и града, и хората около нас!”, споделиха тийнейджърите. „Младежка банка Лом " е подкрепена от фондацията „Работилница за граждански инициативи” и фондация ”Чарлз Стюард Мот”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони