Англия празнува Чудото от Берлин

Англия се рее в щастието на седмото футболно небе. , взриви вулкан от емоции. Макар и в контрола, триумфът бе наречен Чудото от Берлин от в. "Дейли мейл". От в. "Сън" леко успокояват топката: "Да не забравяме, че е контрола! На европейското Германия ще е най-трудният за побеждаване тим."

"Голът на Ерик Дайър в 90-ата минута постави мача на един пиедестал с 5:1 от Мюнхен през 2001 година", радва се в. "Телеграф". "Да победиш световния шампион на негова земя след 0:2 е геройство", обобщава "Гардиън".

"Бяхме просто перфектни - каза легендата Глен Ходъл. - Германците с нищо не успяха да се противопоставят. Те откриха резултата случайно, защото вратарят ни Джак Бътлънд се контузи. Иначе Тони Кроос нямаше да вкара. На 19 години Деле Али е вятърът на промяната. А голът с пета на Джейми Варди - фантазията. Хари Кейн вече е единица мярка за класа, отново вкара. На никого не липсваха Уейн Руни и Даниел Стъридж. Победата над Германия в контрола дава повече самочувствие от десетте успеха в квалификациите."

Именно контузеният капитан на Англия може би трябва най-много да е ядосан на прекрасната английска игра. Руни е рекордьор по голове за "трите лъва", но на големи първенства традиционно е сянка на себе си. А след първия гол за националния отбор Варди получи поздрав от най-високо ниво. "Много години минаха от последния гол на играч на "Лестър" за Англия, Браво!", написа в туитър великият Гари Линекер.

Германската легенда Лотар Матеус също се включи в хора от хвалби за Англия. "Този отбор напълно ме изненада - каза участникът на пет световни първенства. - Виждам сред англичаните млади момчета, които искат да дадат всичко за родината си и да печелят на всяка цена. След този мач Англия има добри шансове на Евро 2016, а ще е от големите фаворити на Мондиал 2018. Очевидно бе, че отборът не чувстваше липсата на Руни."

"Винаги вярвам, че най-добрият мач предстои - рече Рой Ходжсън, селекционерът на Англия. - Дали това е най-голямата ми нощ с националния? Може би да. Ако успеем да задържим духа в отбора, бъдещето на Англия ще е много интересно. Дано многото критики към нас са останали в историята."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят