Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Полицията в Казанлък влезе в ромския квартал заради замърсяване на околната среда

Антикорупционната комисия внесе иск за отнемане на имущество за близо 400 млн. лв. на Арабаджиеви

СЕМ избра Андон Балтаков за генерален директор на БНР

Изключват знакови фигури от СДС-Пловдив

Изключената от СДС-Пловдив Тони Симидчиева (в средата) в разговор с шефката на бюджетната комисия в 43-ото Народно събрание и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова при откриването на Панаира на занаятите в Стария град. Снимка: Стоян Илиев

Три от емблематичните фигури на СДС-Пловдив – Тони Симидчиева, Веселин Стойков и Марта Момина, вече не са членове на Националния и Областния съвет на „сините“ и дори са предложени да бъдат изключени от Контролния съвет и от организацията.

Според потърпевшите „ловът на вещици“ е заради „огласената публична позиция, че нелегитимно избраното ръководство на СДС-Пловдив провежда порочно управление“, както и заради поисканите оставки на градския лидер на „сините“ Никола Хаджийски, областния председател д-р Емил Кабаиванов и секретаря Милко Стрехин.

Знаковите пловдивски седесари скочиха на тримата след повдигнатите им от Окръжна прокуратура обвинения за злоупотреба с европейски средства покрай ВиК-проекта на Община Карлово, както и за „системно нарушаване на Устава чрез подмяна на списъци с легитимни членове на СДС с удобни за тях хора“.

„След 26 години в партията, символ на свобода и демокрация, наказват хора, застанали с имената си зад публично изказана позиция, полезна за СДС, но неудобна за няколко души. Категорично заявяваме, че с цената на всичко ще отстояваме единствено останалото ни право от историята на СДС – свободата на словото, правото да изказваме истини и мнения, различни от тези на ръководството, свободно и без страх от наказателни акции“, се казва в декларация, подписана освен от тримата отстранени от Националния и Областния съвет на СДС и от дузина дългогодишни членове на синята партия. Сред тях личат имената на бившите лидери на СДС-Пловдив Петър Попов и Чавдар Марев, на сегашния зам.-председател на „сините“ под тепетата Еню Енев, на лидерите в районните структури в „Тракия“ Йорданка Пенева и в „Централен“ д-р Златко Илиев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.