Бабите, с които се снимала Цецка Цачева, били фолклорна група

Факсимиле: 'Господари на ефира'

Бабите, заради които Цецка Цачева е напуснала парламентарната трибуна са групата за автентичен фолклор от село Черкаски, община Вършец, водена от кмета Валери Трендафилов.

Това обяви парламентарният пресцентър в отговор на репортаж на „Господари на ефира”, в който се чува как шефката казва: "Отивам да се срещна с едни баби." След тези й думи е монтирана среща с група от Израел, водена от посланика Н.П. Ирит Лилиан, която обаче се е състояла по-рано от въпросния момент - в 10.15, уточняват от Народното събрание.

"Излъчените в предаването кадри от пленарната зала, включващи изчитането на декларацията в памет на жертвите на Холокоста, са след парламентарната почивка, когато гостите от Израел вече не са в Народното събрание. Председателят на Народното събрание излиза от заседанието, за да се срещне с групата за автентичен фолклор от село Черкаски. Това може лесно да бъде проверено в стенограмата и видеозаписа от пленарното заседание, които са публикувани на сайта на Народното събрание. Срещата на г-жа Цачева с групата за автентичен фолклор е отразена от регионални медии. Смятаме, че е недопустимо да се правят внушения чрез наслагване на кадри от различни събития по различно време - изчитане на декларация в пленарна зала, реплика на председателя на Народното събрание преди срещата с група за автентичен фолклор от село Черкаски и срещата с наследници на жертвите от Холокоста. Още повече, когато става дума за събитие, свързано с най-хуманния акт на народа ни - спасяването на българските евреи", гласи позицията на Народното събрание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини