Кунева обсъди образованието и борбата с корупцията с американския посланик

Снимка: Пресцентър на МОН

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете държави в областта на образованието, научните изследвания и борбата с корупцията, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Двамата се обединили около разбирането, че представянето на възможности за реализация на младото поколение е приоритетна задача. От екипа на посолството представили доклад за състоянието на обучението по английски език в българските училища.

Кунева обяснила, че МОН обмисля идеи за развитие на дуалните форми на обучение както при професионалното средно, така и във висшето образование.

По отношение на борбата с корупцията, вицепремиерът представила акцентите в новия антикорупционен закон. Тя коментирала, че целта й е създаването на независим и силен орган, фокусиран върху корупцията по високите етажи на властта.

Двамата обсъдили също възможностите за енергийна диверсификация на България, както и актуалната геополитическа обстановка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини