ВМРО в Русе издигна Красимир Каракачанов за президент

Русенският депутат Искрен Веселинов /вдясно/ обяви кандидатурата на Красимир Каракачанов за президент. Снимка: Николай Каламов

"Общинската конференция на ВМРО в Русе реши Красимир Каракачанов да е кандидат за президент на България на предстоящия вот за държавен глава", съобщи зам.председателят на ВМРО-БНД и депутат от "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов. Той определи лидера си като "положителната фигура, способна да обедини онези сили в страната, които милеят за бъдещето на Отечеството".

"Кандидатпрезидентът трябва да е напълно запознат с проблемите в страната, да търси и предлага правилните решения, както и да бъде достатъчно смел, за да повдигне всички онези теми, от които настоящия президент постоянно бяга", обясни Искрен Веселинов. Той уточни, че са инициирани разговори с всички представители на патриотични организации за обща кандидатура за президент и вицепрезидент.

Кандидатурата за президент на ВМРО трябва да се утвърди на Шестия редовен конгрес на партията на 17 април т.г. в София. На предишния президентски вот за Красимир Каракачанов гласуваха 33 236 души или 0,99% от всички избиратели.

Друго решение на общинската конференция е депутатите Красимир Каракачанов, Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов да запазят постовете си съответно на председател, зам.-председател и организационен секретар на партията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика