Пиян шофьор заспа на светофар в Сливен

На това кръстовище в Сливен е станала куриозната случка. Снимка: Google street view

Тежка дрямка издаде пиян шофьор и го направи клиент на полицията. 27-годиният Петър П. от Сливен захъркал на волана, докато чака на светофар зеления сигнал - разказаха полицаи от Града под Сините камъни.

Куриозната случка станала около 7,30 ч. на 27 март, на къстовището между булевардите "Георги Данчев" и Стефан Стамболов" в областния град. Кръстовището се намира в район, където са жилищните комплекси на града и голям хипермаркет.

Лек автомобил "Хюндай" станал причина за суматоха покрай светофарите. Колата спряла на червено, но след това не потеглила на зеления сигнал. Когато шофьорът не реагирал и при следващата смяна на цветовете, пътуващи решили да се намесят. Шофьорът бил със забита във волана глава и не мърдал. Хората се изплашили, помислили, че на младия мъж му е прилошало внезапно и е изгубил съзнание.

Похъркването обаче го издало. Извикали полиция. Когато служителите на реда пристигнали, "героят" вече бил буден и ги смаял с обяснението си: "Чаках си зеленото!". Отчетеният с дрегера алкохол показал 1,31 промила. Стойностите не били високи, но водачът имал тежка нощ и умората си казала своето - коментираха полицаи. За късмет, безсънието, съчетано с алкохол, не е станало причина за тежки инциденти. Срещу Петър П. се води бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини