Полицай спасил мъж от наръгване, хванали пияния нападател след сигнал до катаджиите

Финансовият министър на САЩ: Участието на Тръмп в Давос цели насърчаване на международните партньорства

6 г. затвор за рецидивист, клал жена, за да я изнасили Делото е гледано по съкратената процедура

Бойко Борисов внесе предложение за освобождаването на Офелия Кънева като председател на ДАЗД

Разкриха наркооранжерия в Павликени

Двама братя са осъдени за убийство на техен съселянин във Врачанско

Две години затвор за кражба от базиликата „Света София“

Екоинспектори наложиха санкции за над 54 000 лева на замърсители "Захарни заводи"-Горна Оряховица и месопреработвателното предприятие "Чех" ще плащат глоби от по над 26 000 лева

Кметът на Благоевград издаде Заповед да не се събират такси за деца, отсъствали поради болест

Служител завлякъл фирма с близо 12 000 лева За неотчетения оборот го грозят до 6 години затвор

Жителите на Стара Кресна пропищяха от тормоз на роми-дървосекачи почистващи изгорялата гора от големия пожар над дефилето

Спипаха мъж с ефективна присъда в Горнооряховско

Грипна епидемия и в Бургас

Румен Радев критикува Борисов и Меркел за поканата към Ердоган "Няма война между институциите, а определени ценностни разминавания"

Илияна Йотова в отчета си: За съжаление, срещнах една разделена България и един обезверен народ

Спрените помощи не връщат децата в училище

Спрените помощи на семейства заради 5 и повече неизвинени отсъствия на деца не водят до желания резултат, съобщи директорът на РД ДСоциално подпомаганеУ в Русе Кристина Георгиева. Малчуганите са едни и същи, а допълнителните срещи и посещенията по домовете им на учители и социални работници не завишават родителския контрол.

От 803 подпомагани семейства с 492 деца в региона за месец са спрени помощите на 13 родители. Най-много са нередовните ученици от 13 до 16-годишна възраст в общините Ветово и Бяла. По Закона за семейните помощи за деца заради неизвинени отсъствия са санкционирани още 94 семейства, които отглеждат 103 хлапета.

Мярката е за съответния месец и отпада, ако учениците се поправят и влязат в клас. Най-много нередовни ученици се регистрират в русенските училища „Алеко Константинов“ и ССУ „Майор Атанас Узунов“, в двегогилското ОУ „Св. Кирил и Методий“.

„Всяка година в Русенска област изчезва по едно училище деца“, напомниха от Регионалния инспекторат по образование. 30% от завършващите ученици не продължават образованието си. Част от подрастващите се отписват и заминават с родителите си в други градове или чужбина.
Снимка авторът

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.