Хандбалисти с рибно жертвоприношение срещу контузии

Рибно жертвоприношение в хасковската зала "Спартак" пренесоха президентите на двата местни хандбални клуба Мариана Стаматова и Йосиф Давид. Двамата обясниха, че с ритуала се цели да бъдат изгонени злите сили и да спрат многото контузии, след като през този сезон състезателите редовно са сполетявани от такива неприятности.

Дивият шаран, уловен от река Марица, бе пуснат да се помята жив в центъра на терена, след което с кръвта му бяха намазани гредите на хандбалните врати.

"Имахме намерение да принесем в жертва петел, но ни посъветваха да е този вид риба, защото плува само напред и това било на по-голям късмет. Както ни е тръгнало, ще останем без отбор до края на шампионата. От редиците ни поради различни болежки вече няколко мача отсъстват повечето от нашите титулярки", кахъреше шефката на ХК "Хасково" Стаматова.

И мъжкия "Асти-91" не бе подминат от здравословни проблеми. Извън борда са Кристиян Димитров и Виктор Ванчев. "С нетърпение очаквам да се възстановят за да играят на предстоящите две финала за Купата на България при юношите до 16 и до 19 години, на които ще бъдем домакини”, допълни и Давид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони