Мая Манолова организира дискусия за реформата в здравеопазването, поканени са всички институции и заинтересовани страни

"Утре, от 11.30 часа, в институцията на Омбудсмана, организирам дискусия по проблеми на реформата в здравеопазването, поканени са всички институции и заинтересовани страни", заяви омбудсманът Мая Манолова, цитирана от "Фокус" .

Омбудсманът поясни, че до този момент участие са потвърдили от страна на лекарския съюз, организацията на общопрактикуващите лекари и НЗОК. "Очаквам в тази дискусия да се включи и министърът на здравеопазването, защото без разговор и диалог няма как да бъдат проведени ефективни реформи”, категорична бе Манолова.

По думите й, традиционно омбудсманът има своя ангажимент към защита на българските граждани и правата на пациентите. „Няма как да не бъда притеснена от всичко, което се случва в сферата на здравеопазването”, посочи Мая Манолова.

Тя припомни, че още в края на миналата година е внесла конкретни предложения по бюджета на НЗОК. „За съжаление по-голямата част от тях не бяха приети. Организирах дискусия в институцията на омбудсмана по проблеми на реформата в здравеопазването. Участвах в дискусия заедно с министър-председателя, министъра на здравеопазването и представители на съсловни организации, когато беше подписан Меморандум за съгласие в реформата на здравеопазването. Тогава предупредих, че съгласие по реформата, която се предлага от Министерство на здравеопазването няма и към днешно дата ситуацията в сектора го потвърждава”, обясни още омбудсманът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини