Баба хариза 2350 лв. на ало-измамници в Русе

76-годишна баба хариза 2350 лв. на телефонни измамници в Русе, съобщиха от полицията. Жената била у дома на сина си, когато непознат мъж позвънил на домашния телефон и попитал за собственика на електромера.

Мошеникът разбрал къде работи момчето й и подплашил пенсионерката, че той е обгорял при инцидент на работнато му място. Уплашената баба си продиктувала номера на мобилния телефон, на който след минути й се обадил "доктор". Той поискал 12 000 лв., за да постанят имплант на сина й.

Жената била принудена да отиде до вкъщи, за да вземе наличните си пари. Тя ги дала на пристигналия куриер и след още един разговор с доктора разбрала за измамата. Случаят се разследва от заведеното досъдебно производство.

"Противодействието на телефонните измами е приоритет за ОДМВР", уточни директорът й ст.комисар Теодор Атанасов. По думите му макар че има ежедневни опити, случаите вече намаляват.

При специализирани акции този месец бяха разкрити две престъпни групи със съучастници от град Ветово за телефонни измами в Южна България. От задържаните петима заподозрени бяха иззети общо 10 000 лв. Преди дни беше арестуван друг телефонен измамник, прибрал над 400 лв. по познатата схема за "закупуване на ваучери".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право