На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Цацаров за ДАИ: Хората се менят, корупционната схема се повтаря

„Цялата корупционна схема в ДАИ се повтаря, само съставът се мени периодично.“ Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод вчерашните арести в автомобилната инспекция.

„Задържаните лица са общо 16. Извършените претърсвания и изземвания на различни адреси са 54. Не можем да очакваме, че всички задържани ще получат обвинения, в момента колегите преценяват. Но се очаква да бъдат обвинени не по-малко от 7-8 длъжностни лица от състава на изпълнителната агенция“, заяви главният прокурор, цитиран от „Дарик“.

Според Цацаров спецификата на дейността на агенцията генерира корупционен риск, който очевидно не може да бъде овладян. Главният прокурор е на мнение, че държавата трябва да прецени до колко това структурно звено на Министерството на транспорта може да концентрира в себе си интересите, от които зависи бизнесът на всеки превозвач.

Цацаров посочи, че в агенцията е концентриран огромен интерес, свързан с издаване на лицензионни, регистрационни и всякакви други документи на превозвачи, освен това полагане на изпити и оценка на резултатите от тези изпити не само за любители шофьор, но и за професионални шофьори. „Това концентрира на практика огромен интерес в агенцията, това е източник на корупционен риск и съответно корупционна схема“, допълни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.