Преследват длъжници с над 100 лева дълг за вода в Дупница

Поетапно прекъсване на некоректните платци - абонати, които не са си плащали минимум 4 месеца и дължат суми над 100 лева, започва ВиК в Дупница, казаха от дружеството вчера.

Сформирани са групи от техници и служители на фирмата, които тръгват по градските квартали и по 16-те села със списък и адреса на длъжниците. Екипите ще работят целогодишно - досега наета фирма "гонела" некоректните абонати на дружеството, сега обаче това става ведомствено задължение.. Вече се изпращат уведомителни писма с 15-дневно предизвестие. В този срок абонатите трябва да заплатят насъбраните задължения, в противен случай ще им бъде спирано водоподаването. Има и такса за спиране и последващо възстановяване, но след като длъжниците уредят задълженията си. Таксата е в зависимост от начина на прекъсването и започва от 70 лева нагоре.

Ооколо 600 са длъжниците - предимно битови абонати и физически лица, но и около 200 юридически лица, на дупнишкото ВиК, общата сума за събиране е около 500 хил. лева, каза вчера шефът на дружеството инж.Илия Илиев .Той съзнава колко трудно хората му ще съберат задълженията - домакинствата, особено по селата, са тотално обеднели, предпочитали да платят тока и лекарствата, след това водата, коментират ситуацията работници на ВиК в Кюстендилско

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони