Борисов към Порожанов за чумата: Проявете необходимото съчувствие, човещина и бързо плащайте

В България се е разхождал най-големият динозавър на планетата Учени са открили кост от Титанозавър край Трън

Транспортен бос въртял незаконна търговия в Слънчака Заловиха 200 000 цигари без бандерол

Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи вдигането на акциза на бездимните цигари

На 47 лв. увеличиха помощта „де минимис“ за фермерите, чиито животни бяха евтаназирани заради чумата

Двама възрастни предадоха на телефонни измамници 40 000 евро

Мирослав Ненков: НЗОК през годините се превърна в административна структура

Време е прокуратурата да се самосезира

Очила срещу прилошаване Технология в помощ на моряци се използва от Citroen

Разследват незаконна сеч на 57 кубика дървесина в Хаинбоаз

ВМРО сигнализира за вандализъм на Централни гробища

Валери Симеонов: Нямах друг избор освен да помоля г-жа Манолова да излезе от заседанието

Стопаните във Воден: Обезщетенията са подигравка с хората

Николина Ангелкова: Не мога да си обясни акцията на Валери Симеонов срещу мен

Европа се оказа незабележима в Хелзинки Тече процес на преконфигуриране на света, на търсене на новите геополитически баланси

Родопчанин 10 години живее без ток, искат му 2500 лева накуп от Енергото

Тома в стаята, в която спи в наследствената къща на семейството в смолянския квартал Райково.

53-годишен родопчанин от 10 години живее без ток и вода, няма доходи, но срещу него е образувано изпълнително дело от ЕВН за дълг от около 2500 лв.

Тома Самоковидис няма как да плати дълга, нито има какво да му вземат, защото наследствената къща в смолянския квартал Райково, в която продължава да живее, е почти рухнала, покривът и носещи стени са пропаднали и буквално може да му се срути всеки момент на главата му. Мъжът е с психическо заболяване, заради което е асоциален и не може да се оправя сам в живота, иначе е адекватен и кротък човек, обясняват запознати със случая.

Той е единствено дете и допреди 15 години за него се грижела майка му, но жената починала. Баща му, който е грък бежанец от войните, също е починал отдавна, а други роднини няма.

Преди 10 години му спрели тока заради дълг от 500 лв., който с лихвите се натрупал петорно и енергодружеството завело изпълнително дело срещу него. Мъжът няма инвалидна пенсия, тъй като не може сам да се оправя по институции и не е минал ТЕЛК. Единствените му доходи са 47 лв. социална помощ и 300 лв. за дърва годишно. Той никога не е и работил, тъй като не успял да вземе диплома за средно образование. Докарва си някой лев от време на време като го извикат комшии да свърши работа по нивите или да сече дърва.

„Дъждът директно ми вали по главата, мишки и плъхове ме прескачат, но няма къде да ида и няма с какво да платя, няма какво да ми вземат, дали ще ме вкарат в затвора“, казва разтреперан мъжът.

Хора от квартала са подели инициатива да му съберат необходимите документи и да искат опрощаване на дълговете му от президента. Мъжът дължи и около 300 лв. данъци на общината, ще търсим начин как да му се опростят, каза шефът на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова, който лично се е заела със случая. Хората са подели кампания и да му помогнат да се лекува и да мине ТЕЛК за пенсия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.