Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Евтим Костадинов, баща на арестувания зам.-шеф на фонд „Земеделие“: Синът ми не познава Миню Стайков

Как се храни Йоланда Хадид Майката на Джиджи и Бела Хадид изглежда супер на 55 години

Как хакването на НАП предизвиква семеeн скандал?

СОС разглежда нов механизъм за съкращаване времето на реакция при замърсяване на въздуха

Проф. Михаил Константинов: Проникнато е в сървър, не в архива на НАП

Росен Бъчваров: Правим приложение на НАП, с което всеки да провери дали има злоупотреба с данните му

Менда Стоянова: Няма по-подходящ момент за плащане на изтребителите Ф-16

1700 са жертвите на ебола за година В Конго започнаха масови ваксинации

Отхвърлиха иск на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 млн. лева срещу държавата Петко Петков, който уби командос и рани колегите му, се почувствал заплашен, че ще го вкарат в лудница

Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

Родопчанин 10 години живее без ток, искат му 2500 лева накуп от Енергото

Тома в стаята, в която спи в наследствената къща на семейството в смолянския квартал Райково.

53-годишен родопчанин от 10 години живее без ток и вода, няма доходи, но срещу него е образувано изпълнително дело от ЕВН за дълг от около 2500 лв.

Тома Самоковидис няма как да плати дълга, нито има какво да му вземат, защото наследствената къща в смолянския квартал Райково, в която продължава да живее, е почти рухнала, покривът и носещи стени са пропаднали и буквално може да му се срути всеки момент на главата му. Мъжът е с психическо заболяване, заради което е асоциален и не може да се оправя сам в живота, иначе е адекватен и кротък човек, обясняват запознати със случая.

Той е единствено дете и допреди 15 години за него се грижела майка му, но жената починала. Баща му, който е грък бежанец от войните, също е починал отдавна, а други роднини няма.

Преди 10 години му спрели тока заради дълг от 500 лв., който с лихвите се натрупал петорно и енергодружеството завело изпълнително дело срещу него. Мъжът няма инвалидна пенсия, тъй като не може сам да се оправя по институции и не е минал ТЕЛК. Единствените му доходи са 47 лв. социална помощ и 300 лв. за дърва годишно. Той никога не е и работил, тъй като не успял да вземе диплома за средно образование. Докарва си някой лев от време на време като го извикат комшии да свърши работа по нивите или да сече дърва.

„Дъждът директно ми вали по главата, мишки и плъхове ме прескачат, но няма къде да ида и няма с какво да платя, няма какво да ми вземат, дали ще ме вкарат в затвора“, казва разтреперан мъжът.

Хора от квартала са подели инициатива да му съберат необходимите документи и да искат опрощаване на дълговете му от президента. Мъжът дължи и около 300 лв. данъци на общината, ще търсим начин как да му се опростят, каза шефът на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова, който лично се е заела със случая. Хората са подели кампания и да му помогнат да се лекува и да мине ТЕЛК за пенсия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.