Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Огнян Стефанов на съд за укриване на данъци Взел на ръка 250 000 лева от човек на бившия банкер Цветан Василев и не ги декларирал

Маскирани обраха село с камери

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки Политическите елити подкрепят региона ни, за да останат младите тук, подчерта премиерът

Въздушният трафик на летище Тегел в Берлин няма да бъде нарушен заради предстоящото утре обезвреждане на бомба

Гранати от Солсбъри открити в Сирия В освободената Източна Гута бил намерен и хлор от Германия

Румен Радев: За 1 г. армията намаля с 1000 човека, техниката остаря, нова няма

НАП търси 217 фискални инспектори Минималната заплата е 914 лв.

Родопчанин 10 години живее без ток, искат му 2500 лева накуп от Енергото

Тома в стаята, в която спи в наследствената къща на семейството в смолянския квартал Райково.

53-годишен родопчанин от 10 години живее без ток и вода, няма доходи, но срещу него е образувано изпълнително дело от ЕВН за дълг от около 2500 лв.

Тома Самоковидис няма как да плати дълга, нито има какво да му вземат, защото наследствената къща в смолянския квартал Райково, в която продължава да живее, е почти рухнала, покривът и носещи стени са пропаднали и буквално може да му се срути всеки момент на главата му. Мъжът е с психическо заболяване, заради което е асоциален и не може да се оправя сам в живота, иначе е адекватен и кротък човек, обясняват запознати със случая.

Той е единствено дете и допреди 15 години за него се грижела майка му, но жената починала. Баща му, който е грък бежанец от войните, също е починал отдавна, а други роднини няма.

Преди 10 години му спрели тока заради дълг от 500 лв., който с лихвите се натрупал петорно и енергодружеството завело изпълнително дело срещу него. Мъжът няма инвалидна пенсия, тъй като не може сам да се оправя по институции и не е минал ТЕЛК. Единствените му доходи са 47 лв. социална помощ и 300 лв. за дърва годишно. Той никога не е и работил, тъй като не успял да вземе диплома за средно образование. Докарва си някой лев от време на време като го извикат комшии да свърши работа по нивите или да сече дърва.

“Дъждът директно ми вали по главата, мишки и плъхове ме прескачат, но няма къде да ида и няма с какво да платя, няма какво да ми вземат, дали ще ме вкарат в затвора”, казва разтреперан мъжът.

Хора от квартала са подели инициатива да му съберат необходимите документи и да искат опрощаване на дълговете му от президента. Мъжът дължи и около 300 лв. данъци на общината, ще търсим начин как да му се опростят, каза шефът на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова, който лично се е заела със случая. Хората са подели кампания и да му помогнат да се лекува и да мине ТЕЛК за пенсия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.