Сестри атакуват бронза за различни държави

Сестри стигнаха до малкия финал за бронза на европейското по борба до 23 г. в Русе, но атакуваха отличията за различни държави. По-голямата Джанан, която се състезава за националния ни тим, излезе за медала срещу полякинята Мадровска в кат. до 60 кг. Но загуби инфарктно с 4:4, след като водеше с 4:0.
По-малката - Елис се състезава под флага на Азербайджан. За да няма сблъсък със сестра си тя качи категорията - до 69 кг, където срещна нашата Виктория Бобева, трета от Евро 2014, и спечели с 4:1.


Специално за финалните схватки пристигна най-титулуваната ни състезателка Станка Златева, която наскоро прекрати кариера и вече е треньор на представителния ни тим за кадетки. В паузата между срещите 5-кратната световна шампионка бе отличена със златен почетен медал на Европейската федерация (СЕЛА), връчен от шефа на централата Цено Ценов. Президентът на родната федерация Валентин Йорданов също отличи шампионката.


За първенството пристигнаха и състезателите в свободния стил, чиято надпревара е през уикенда. У нас вече е европейският шампион Гено Петриашвили (Грузия), ликувал с титлата при мъжете в Рига 2016, където детронира двукратния № 1 в света и Европа - Акгюл (Турция). Вчера дойде и руският тим със световния шампион за мъже в състава - Абдулрашид Садулаев (86 кг). Вероятно за него това ще бъде и единствено състезание преди олимпиадата в Рио през август. В Русе ще е и първият старт за Садулаев за новия сезон след контузия на коляното, получена в началото на годината.

На снимката Джанан Манолова със старши треньора Серафим Бързаков

Коментари

Задължително поле