За лапнишарани - първоаприлските майтапи по света и у нас

Веригата Pizza Express в Англия забрани употребата на прибори за хранене от „съображения за сигурност“. Ето го резултата.

Първи април е за истината това, което са презервативите за раждаемостта.

Медиите по света и у нас вчера се надпреварваха да измислят находчиви лъжи и нищо чудно, че толкова народ им се върза.

Скромният принос на „Труд“ бе в две заглавия: и „Гардовете на Ториното стават контрольори в автобуса“.

Десетки „копи-пейст“ сайтове по инерция се залепиха за първата новина, а радио „Дарик“ я излъчваше цял предобед.

Възмутени читатели писаха в сайта ни:

„Глупости. Вместо да си поддържаш 100-130 км/ч и да се съобразяваш единствено с релефа и другите участници, сега пък трябва да намаляваш постоянно до 80 км и пак да ускоряваш. Това измаря по вече. Няма друга такава държава!“

Или:

„С дебилни мерки от дебили срещу дебилите...“

Вестта, че яките биячи от Околовръстното шосе и гардове на сенчестия бизнесмен Ториното ще проверяват билети и карти в столичния обществен транспорт, също бе приета със смесени чувства:

„Те ще прогонят пътниците... Трябваше кирки и лопати и да копат тунела под Шипка!“

Медиите по света не останаха по-назад. Вестник "Дейли телеграф" напомня, че милиардерът Ричард Брансън винаги е бил голям фен на 1 април. За случая той пусна партенката, че от днес неговите авиолинии "Върджин" са обзавели специална класа за деца, звукоизолирана от останалия салон. В нея има кресла, които да могат да се ритат отзад, а на пътеката са нарисувани игри на дама, по които да подскачат хлапетата.

Телевизия "Скай-1" осъществи смайващ репортаж за първото куче пилот, което управлява едномоторен самолет. Става дума за стафордширския бултериер Шадоу, който смело борави с управлението на лекия аероплан. Уредите в кабината уж били специално пригодени, така че кучето да може по-лесно да ги управлява с лапите си. Шадоу, заснет в гръб в пилотската кабина, демонстрирал според репортажа чудеса от пилотско майсторство на 1000 метра височина.

"Дейли мирър" съобщи, че автомобилната компания BMW е разработила бебешки маратонки, които заменят проходилката. С тях бебето просто не може да пада, докато се учи да ходи. Компанията използвала опита си в тракшън-контрола при колите, така че гумата на маратонките правилно да разпределя тежестта на бебока в зависимост от това по какви повърхности се движи.

Търсачката Google пък въведе бутона Mic drop, който вкарва картинка от "Миньоните" в имейла на потребителите. Оттам приветваха потребителите да отговорят на всякаква електронна поща, като натиснат в Gmail копчетата Send+ Mic Drop. Да, но изведнъж се оказа, че хората, последвали указанието, са натъпкали официалните си бизнес отговори с муцунка от "Миньоните".

Тампони за мъже пък бе първоаприлската изненада на фирмата Water Aid на Острова. Отговорът на въпроса „За какво, по дяволите?“ се намира в кампанията на фирмата, която чрез абсурдни реклами обръща внимание върху неравнопоставеното положение на жените в обществото.

Фирмата за тоалeтни продукти „Жилет“ пък вчера пусна „политически коректна“ марка дезодорант Left Guard за хора с леви възгледи, след като десетилетия продава успешно по света продукта си Right Guard.

Шок не липсваше и в спорта: Тенис турнирът Australian Open от следващата година ще се провежда върху корт с покритие от дъбов паркет. Яко! Испанският вестник AS съобщи, че „Барса“ и „Атлетико“ са наели треньори от Индия и Австралия да обучават футболистите да играят крикет за разширяване на зрителската аудитория по света. Най-трудно било да научат Меси да бяга по права линия...

В Англия групата за защита правата на богатите Live Below написа петиция в защита на милиардерите:

„Мислите ли, че е лесно на тази група от 1810 души в целия свят със състояние над 1 милиард долара да стават сутрин с една-едничка мисъл - как да скатая повече от данъците? А нима си представяте, че е лесна работа да паркираш яхта на пристанище? Или да отопляваш и плащаш сметките за замък? Всичко това излага тези хора на непрестанен стрес и те заслужават съчувствие...“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл