С опасност за живота са бащата и детето от снощната катастрофа край Бело поле

Снимка: Архив

Пострадалите при катастрофата на жп прелез снощи край Благоевград баща и дете на година и 9 месеца, са в тежко състояние, предаде БГНЕС. Пострадалите са откарани в „Пирогов”.

Припомнявме, че снощи към 19.10 часа бързият влак Кулата - София блъска лек автомобил „Ситроен Ксара” на жп прелеза край село Бело поле. Прелезът е със светлинна и звукова сигнализация, но без бариера.

От влака бе прегазен пешеходец.

Вследствие на катастрофата най-тежко е спострадал на 43-годишния водач на „Ситроен”-а Димитър С., който е с тежка политравма, с множество фрактури, включително и на черепа. Той е интубиран, има опасност за живота му .

В автомобила са били водачът, неговата съпруга и детето му. Автомобилът се движил от село Бело поле към Българчево. При пресичането на прелеза, влакът тръгнал от гара Благоевград за Дупница и София, удря „Ситроен”-а в лявата част откъм водача, влачи го по релсите, завърта го и го изхвърля в ляво от релсовия път в таблото, захранващо и управляващо сигнализацията на прелеза.

Водачът на лекия автомобил е имал видимост от над 400 метра към влакът, който е идвал отляво. Съпругата му не помни какво е станало.

Шофьорът е бил неконтактен, изваден бе от смачкания „Ситроен” 20 минути след каастрофата. Три линейки извозиха пострадалите, на мястото на инцидента пристигнаха и две пожарни.

Момиченцето на година и 9 месеца бе извадено от автомобила заедно с детското столче, то е с контузия на мозъка. 43-годишната му майка Адриана е с фрактури на ръката, ребра и седалищен прешлен.

След направените им изследвания и тримата късно снощи са транспортирани за УМБАЛСМ „Пирогов”.

Този инцидент е вторият, случил се на този прелез на машиниста, управлявал бързия влак. Самият той каза, че тук блъска втори автомобил и питаше за къде води този злополучен път.

Пътят свързва село Бело поле със селата Бучино, Българчево и Зелен дол. Поредният инцидент тук налага поставянето на бариера, тай като светлинната и звукова сигнализация не са в състояние да спрат безразсъдните водачи. Освен това пътят пресича релсовия път под остър ъгъл, а ако се идва от базата на Агромах в посока Бело поле, няма видимост, тъй като има изкачване. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини