Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

САЩ призоваха Турция да покаже въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Българските вина и мед са хит в Германия Цените на бутилките започват от 4 евро, а таван няма

Германските социалдемократи гласуваха за преговори за коалиция с Меркел

Ергодан заяви, че операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

Памела Андерсън асистира на известен илюзионист

Ким Кардашиян пак се разголи

Видимостта на магистрала „Тракия“ е намалена поради мъгла АПИ съветва шофьорите да карат внимателно

Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Лозан Панов се е поставил над закона, като не е подал имуществена декларация пред Сметната палата

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Започна основният ремонт на улица „Магистрална” във Велико Търново

Основният ремонт на натоварената улица „Магистрална” във Велико Търново вече започна. Служители на фирмата изпълнител стартираха подготвителните дейности за реализацията на първия етап от реконструкцията, която обхваща частта на улицата от Западния пътен възел до първото кръгово кръстовище на пътен възел „Качица”.

От утре със заповед на кмета на община Велико Търново Даниел Панов се въвежда временна организация на движението. До 30 юни транзитният трафик по направленията София-Варна и Варна-София ще се движи по следния обходен маршрут: Западен пътен възел, ул, „Козлуджа”, ул. „Сан Стефано” (кв. „Чолаковци”), Южна промишлена зона, главен път I-5 Русе – Велико Търново – Габрово, Южен пътен възел.

Шофьорите в старопрестолния град следва да се съобразяват с указателните пътни знаци, които ще бъдат поставени по кръстовищата, водещи към затворените участъци на ул. „Магистрална”.

По време на първия етап от основния ремонт на ул. „Магистрална” частично ще се промени маршрутът на градска автобусна линия №110. От спирка „Беляковско шосе” и бул. „България” тя ще се движи към кв. „Чолаковци” по улиците „Полтава”, „Оборище”, арх. „Георги Козаров”, „Краков” и „Никола Габровки”. По обратното направление „Кв. „Чолаковци” – Мавриков” линията ще върви по същото трасе. Маршрутът в тази си част е аналогичен с този на автобусна линия №2.

Втората фаза затваря частта от ул. „Магистрална” между кръговото кръстовище край МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” до пресечката с ул. „Славянска”. Третият етап затваря за движение участъка от улицата между кръстовищата с ул. „Славянска” и с „Мармарлийска”. Четвъртият стадий обхваща пространството от пресечката на ул. „Магистрална с ул. „Мармалийска” до Южния пътен възел и Дъговия мост.

Реконструкцията бе одобрена през миналата година по настояване на Даниел Панов и след продължителни разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Улица „Магистрална” е част от главен път I-4 София – Варна, а финансирането в размер на близо три милиона лева е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът включва подмяна на бордюри, изграждане на тротоари, оформяне на зелена зона в частта около Езикова гимназия и складовата база, както и цялостно преасфалтиране.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.