Бум на винетки втора ръка

Българи масово продават винетки втора ръка в интернет, показа проверка на „Труд”. Ползваните стикери вървят по 70 лева. Така българинът спестява по 30 лева от винетка, след като от тази година цената на годишните стикери беше повишена на 97 лева.

Един от тях е търговец, който се представя за Стефан от Монтана. Находчивият българин купуват автомобили с платена винетка, после сваля стикера и го продава отделно.

„Свалил съм винетката от кола, която купих и продавам. Имам всички документи, доказващи истинността й“, разказа Стефан пред „Труд“ и поясни, че на касовата бележка не е написан номерът на автомобила.

Заедно със стикера върви и долната част на талона. Офертата е пусната в сайт за безплатни обяви на 4 април в 8.56 часа. Само 3 часа след това винетката беше купена. „Продадох я много бързо. Тези дни ще има нова - имам още една кола с винетка, само трябва да я сваля и я пускам за продажба, отново за 70 лева“, обясни още той.

Въпреки че стикерът е втора ръка, не личи, че е свалян. „Нагрях винетката със сешоар, напръсках я с препарат за стъкла и я отлепих. За да може да бъде сложена отново, отдолу залепих протектор за телефон“, признава Стефан.

Високите цени на стикерите правят българите все по-изобретателни. Както „Труд“ писа в интернет може да се намери и винетка под наем, чиято цена варира в зависимост от периода, за който ще бъде ползвана.

Шашмите стават все повече, след като от Агенция„Пътна инфраструктура“ съобщиха, че липсата на изписан регистрационен номер върху касовата бележка на винетката не я прави невалидна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес