Мъж и жена живеят в будка за билети до стадион

Снимка: Нова тв

Шестоъгълната будка, която преди години е била каса за билети за футболните мачове на стадион "Пловдив", от няколко месеца е дом за Валя Мутафова и нейния спътник Николай Николов, съобщи Нова тв.

Социалните са се погрижили да настанят другаде двете дъщери на Валя и мъжа й, едната от които е с умствена недостатъчност.

Родителите обаче, не са пожелали да отидат в общинския приют. Тъй като грижата за бездомниците не включва насилствено настаняване, социалните са оставили двойката да живее в будката.

В импровизираното си жилище семейството е побрало два дюшека, два телевизора и най-различни натрупани вещи, заради които в помещението почти не е останало свободно пространство. Отвън цялата будка е "санирана" с килими и одеяла.

Междувременно жилището на Валя и Николай трупа популярност в интернет. Валя получила обаждания от Италия и Германия. Още преди месеци Нова тв съобщи за случая.

Постройката е част от стадион "Пловдив", чието възстановяване е тама, която периодично се появява и изчезва от общественото пространство в града. Той е построен в началото на 70-те и е изоставен десетилетия по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини