Жителите на Паничерево палят ТИР-а на турчина, сгазил дете. Искат да го линчуват

Жителите на Паничерево искат да линчуват турския гражданин, който по-рано днес сгази 6-годишно дете в центъра на селото. Те са полели ТИР-а му с бензин и се опитали да го запалят, но полицаите успели да го спрат, съобщи front.bg.

Трагичният инцидент е станал днес към 12.45 часа. По първоначални данни тир, шофиран от турски гражданин, е блъснал пресичащото момченце, което от удара е починало на място.

Водачът не спрял, продължил пътя си, но благодарение на бързата намеса на полицейски служител, на метри от мястото 35-годишният турски гражданин бил задържан.

"Аз бях ей там до аптеката, детето беше ей там. ТИР-а беше от лентата назад. Преди да го удари аз викам ,детето,детето", разказва очевидка.

Детето загива на място ,а новината се разчува веднага. Събира се почти цялото село и роми започват да чупят стъклата на камиона,раздират каросерията,заливта го с бензин и се мъчат да го пали. Веднага се намесва полицията от Гурково, но екипите не могат да се справят и викат на помощ свои колеги от Казанлък и Стара Загора. Така успяват да отведат шофьора.

Срещу него е образувано досъдебно производство, съобщават от МВР. На мястото на тежкия пътен инцидент е извършен оглед, работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Най-вероятно причината за тежкия инцидент е внезапно пресичане на детето и неспазване на скоростта за движение в участъка. Това заяви началникът на РПУ Казанлък Стойчо Крачолов.

Хората в Паничерево настояха пътят преминаващ през селото да бъде забранен за ТИР-ове. Те са категорични, че ако никой не обърне внимание на молбата им ще преминат към гражданско неподчинение и ще блокират международния път за Свиленград -Русе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини