Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

Кметът на Бургас към „Лукойл“: Здравето на хората е по-важно от работните места, които осигурявате

„Независимо от стотиците работни места, които осигурявате, преди всичко трябва да се съобразите с чувствителността на бургазлии към качеството на въздуха, защото здравето на хората е по- важно от която и да е работа“. Това заяви на среща с ръководството на „Лукойл Нефтохим Бургас“ кметът на Бургас Димитър Николов. Той допълни, че няма как Община Бургас да осъществява сериозни проекти за извеждане на тежкия трафик от града и намаляване на вредните емисии във въздуха от трафика на автомобили, а в същото време да позволи частни компании да застрашават здравето на бургазлии.

Кметът Димитър Николов заяви още, че бургазлии са притеснени след изпускането на сероводород над нормите преди няколко дни и заяви, че трябва да бъдат компенсирани, особено живеещите в кв. „Долно Езерово“. Бургаският кмет изиска до няколко дни да получи предложение за финансирането на измервателни уреди на въздуха с датчици, които да бъдат поставени на видими за хората места в квартал „Долно Езерово“ и града. Николов допълни, че не приема аргумента на рафинерията, че липсата на вятър е причина за силната и задушлива миризма на сероводород. Той разкритикува и забавената реакция на нефтения комбинат след изпускането на веществото във въздуха.

„Не е нормално аз да ви звъня в три сутринта след сигнали на граждани, а вие да не сте дори оповестили, че има проблем и завишени нива. Настоявам при всеки подобен възникнал проблем да уведомявате незабавно и мен, и компетентните органи, и гражданите на Бургас. Николов още каза, че е провел разговор и с ръководството на „Кроношпан“, на който е заявил, че трябва да вземат под внимание десетките жалби на граждани.

„И двете компании имат и социални функции към града и осигуряват немалко работни места, но това не ги освобождава от отговорност към здравето на хората“, каза още бургаският кмет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.