Стрелба е открита в училище в американския щат Мериленд

Спешни мерки срещу задръстванията от ремонтите във Варна Пътни полицаи ще регулират движението в пиковите часове

Вижте как трошат “Ферари” за над 400 000 лева в автоморга (ВИДЕО)

24 книжки са отнети само за седмица в Сливен и областта

Изгонените руски дипломати напускат Лондон

Сняг затрупа Босна в Разград, отменят днешната тренировка

Насрочиха дата за европейските избори

ГДБОП разби група за трафик на културни ценности (СНИМКИ)

Памет за Кузман Шапкарев 109 години от кончината на изтъкнатия наш възрожденец

Почина последният мъжки северен бял носорог

Юнкер в поздрав към Путин: Надявам се да използвате вашия 4-ти мандат за възстановяване на паневропейския ред за сигурност

Range Rover счупи рекорд на Ferrari 575 коня от двигател 5,0 V8

Готвят протест срещу турския президент Ердоган

Български и американски военни повишават подготовката си в съвместно ротно тактическо учение на учебен полигон „Ново село“

Лозан Панов потвърди: Писмото на Черния лебед е автентично

Кметът на Бургас към „Лукойл“: Здравето на хората е по-важно от работните места, които осигурявате

„Независимо от стотиците работни места, които осигурявате, преди всичко трябва да се съобразите с чувствителността на бургазлии към качеството на въздуха, защото здравето на хората е по- важно от която и да е работа“. Това заяви на среща с ръководството на „Лукойл Нефтохим Бургас“ кметът на Бургас Димитър Николов. Той допълни, че няма как Община Бургас да осъществява сериозни проекти за извеждане на тежкия трафик от града и намаляване на вредните емисии във въздуха от трафика на автомобили, а в същото време да позволи частни компании да застрашават здравето на бургазлии.

Кметът Димитър Николов заяви още, че бургазлии са притеснени след изпускането на сероводород над нормите преди няколко дни и заяви, че трябва да бъдат компенсирани, особено живеещите в кв. „Долно Езерово“. Бургаският кмет изиска до няколко дни да получи предложение за финансирането на измервателни уреди на въздуха с датчици, които да бъдат поставени на видими за хората места в квартал „Долно Езерово“ и града. Николов допълни, че не приема аргумента на рафинерията, че липсата на вятър е причина за силната и задушлива миризма на сероводород. Той разкритикува и забавената реакция на нефтения комбинат след изпускането на веществото във въздуха.

„Не е нормално аз да ви звъня в три сутринта след сигнали на граждани, а вие да не сте дори оповестили, че има проблем и завишени нива. Настоявам при всеки подобен възникнал проблем да уведомявате незабавно и мен, и компетентните органи, и гражданите на Бургас. Николов още каза, че е провел разговор и с ръководството на „Кроношпан“, на който е заявил, че трябва да вземат под внимание десетките жалби на граждани.

„И двете компании имат и социални функции към града и осигуряват немалко работни места, но това не ги освобождава от отговорност към здравето на хората“, каза още бургаският кмет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.