Лекарите бягат от контрол, обяви Бойко Борисов (обзор)

Министър-председателят откри Археологически парк в Сандански заедно с минитъра на културата Вежди Рашиднов.

„Моето впечатление е, че повече бягат от контрола, който искаме да наложим върху техните дейности“ – така Бойко Борисов коментира лекарските протести при визитата си в Сандански. В пиринската община Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов присъстваха на откриването на уникален Археологически парк от IV-VI век преди Христа.

Именно преди и след церемонията министър-председателят говори за недоволството на медиците от здравната реформа.

„Няма конфликт в здравеопазването. Просто трябва да си говорят повече и вече го казах на Москов (здравният министър – б.а.). Повече пари за лекарите и сестрите ще има, когато се спре източването на системата“, обясни премиерът. Според него проблемът не е в пръстовите отпечатъци, с които пациентите ще получават здравна помощ.

„Крайно време е обществото да спре да задава въпроса: Източва ли се здравеопазването? Миналата година Здравната каса допълнително я финансирахме с над 450 милиона. Усетиха ли хората за половин милиард по-добро здравеопазване. Аз мисля, че не“, каза още Борисов. И допълни, че в момента всичко е в ръцете на министър Москов, който бил „диалогичен човек“.

„Ако беше лесна реформата, Радан Кънев щеше да стои в управлението и да си подкрепя министъра. Нямаше да каже: Аз ще гледам отстрани, пък вие – ГЕРБ и Москов, се оправяйте, щото всички сме за реформа, но някой друг да я направи”, заключи премиерът.

След това той обясни, че в парламента ГЕРБ не получава достатъчно подкрепа от Реформаторския блок, като даде пример с върнатите промени в Закона за МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини