Велопоходи в неделя в София и Пловдив - вижте къде и как

Илюстрация: azkaram.eu/

Велопоходи в неделя в София и Пловдив организира социалната кампания “Аз карам велосипед, последвай ме!”. Тя се организира от „Макс Европа“ ЕООД - един от най-големите производители на велосипеди в Европа.

Партньор на кампанията са столичната община и холандското посолство, обяви днес кметът Йорданка Фандъкова.

Велопоходите в София и Пловдив се очакват да съберат активна част от населението и да се превърнат в масово мероприятие със забавления за всички възрасти – млади, спортуващи хора, както и семейна аудитория.

Ето програмата и маршрутите на двата похода:

Пловдив: 10 април 2016 г.

10:30-11:00 – Записване за велошествието на площад „Съединение” - получаване на стартов номер и фланелка на кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!”

11:00 – Старт на велошествието с маршрут: бул. „Марица-Юг” с пресечката на ул. „Стефка Николова“ – по продължение на бул. „Марица-юг” - до Гребен канал Пловдив /влизане откъм хангарите/ – цяла обиколка на Гребен канал Пловдив – финал на велошествието: паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребна база /Кулата/

12:00- 14:00 - Музикална програма, томбола с много награди за участниците във велошествието и атракциони

София: 10 април 2016 г.

10:30 – 11:00 - Записване за велошествието пред храм-паметник „Свети Александър Невски” – получаване на стартов номер и фланелка „Аз карам велосипед, последвай ме!”

11:00 часа – Старт на шествието от площада пред Храм – паметник „Свети Александър Невски” - преминаване по ул. „15 ноември” - ляв завой по бул. „Цар Освободител” - десен завой на кръстовището на Орлов Мост и продължаване по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви-на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Черни връх” се продължава по бул. „България” посока бул. „Пенчо Славейков” - от бул. „Пенчо Славейков” се прави ляв завой по бул. „Витоша” - на кръстовището на бул. „Витоша” и ул. „Бяла черква” се влиза по алеите на Южен парк - финал на велошествието – голямата поляна откъм булевард „Гоце Делчев”

12:00 – 14:00 – Музикална програма, томбола с много награди за участниците във велошествието, безплатно тестване на велосипеди осигурени от „Макс Европа” и атракциони

През април и май, жителите и гостите на пет български града, ще могат да видят лицата на кампанията и техните послания по време на открита изложба. По същото време всички любители на активния начин на живот ще могат да се включат и в безплатен тест-райд на велосипеди, които ще се проведат в следните градове:

София – на 9 април от 10:30 до 17:00 - Южен парк

Бургас – 16 и 17 април от 10:00 до 17:00 – Експозиционен център „Флора Бургас”

Варна - 23 и 24 април от 10:00 до 17:00 – Морска градина Варна /до Пантеона /

Пловдив – 14 и 15 май от 10:00 до 17:00 – Гребна база Пловдив /пред Трибуните/

Повече за кампанията може да научите ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини